Hoe anoniem is DuckDuckGo? - VPNGids.nl (2024)

Klik hier voor een samenvatting van dit artikel

Samenvatting: Hoe anoniem is DuckDuckGo?

DuckDuckGo is een zoekmachine die de privacy van de gebruiker voorop stelt.

Het slaat je zoekgeschiedenis niet op en volgt je online activiteiten niet. Hierdoor kun jeanoniemer surfenop het web in vergelijking met Google, die berucht is om zijn invasieve privacy praktijken.

Als je bezorgd bent over degegevens die Google over jou verzamelt, kunt je in plaats daarvan DuckDuckGo gebruiken.

DuckDuckGo heeft verschillende opties die jou als gebruiker de mogelijkheid geven om anonieme zoekopdrachten uit te voeren:

  • Je zoekgeschiedenis wordt niet opgeslagen.
  • Het blokkeert third-party trackers.
  • Het maakt geen gebruikersprofielen aan en toont geen gepersonaliseerde advertenties zoals Google.
  • Het stuurt je, na het plaatsen van een zoekopdracht, automatisch door naar de HTTPS-versie van een website.
  • De zoekresultaten worden niet automatisch gefilterd en zijn niet gebaseerd op jouw activiteiten in het verleden.

Vind jij jouwonline privacy belangrijk? Dan raden wij het gebruik van een anonieme zoekmachine zoals DuckDuckGo ten zeerste aan. Wil je nog meer doen om jouw online privacy te garanderen? Dan kun je jouw online anonimiteit daarnaast beschermen met behulp van eenVPN. Wij radenSurfsharkaan. Dit is een veilige en betaalbare VPN.

Surfshark

Aanbieding

Bespaar 85% + 2 maanden gratis en betaal slechts €2,29 per maand!

Bezoek Surfshark

Lees het volledige artikel hieronder om meer te weten te komen over DuckDuckGo, en waarom het een betere optie kan zijn in vergelijking met Google.

DuckDuckGo is een privacy-vriendelijke zoekmachine die een beetje anonimiteit biedt in de sterk gecontroleerde online omgeving. De zoekmachine volgt je online activiteiten niet, slaat geen gebruikersgegevens op en deelt ze niet met derden. Veel mensen die dagelijks het internet gebruiken zijn echter nog niet bekend met deze anonieme zoekmachine.

Wanneer je de term ‘zoekmachine’ hoort, denk je waarschijnlijk aan Google. De techgigant is synoniem geworden met online zoeken. Google is echter berucht om zijn privacyschendende praktijken. Als je bezorgd bent over de gegevens die Google over je verzamelt, is het de moeite waard om de alternatieve zoekmachine DuckDuckGo eens te bekijken.

Bescherm jouw online privacy met Surfshark

In dit artikel vergelijken we DuckDuckGo met Google. Ook belichten we de veiligheid, prestaties, en functies van deze privé zoekmachine.

Wat is DuckDuckGo?

Hoe anoniem is DuckDuckGo? - VPNGids.nl (2)

Zoekmachine DuckDuckGo geeft de prioriteit aan de privacy van de gebruiker. Het werd in 2008 opgericht door Gabriel Weinberg en heeft zijn hoofdkantoor in Pennsylvania, de Verenigde Staten. Het populaire kinderspel ‘Duck, duck goose’ was de inspiratie voor de naam van deze privé zoekmachine.

DuckDuckGo is beschikbaar als website, en als browserextensie voor Google Chrome, Safari, Firefox, en Opera. Je kunt ook de DuckDuckGo-app voor iOS- en Android-toestellen krijgen.

In april 2022 bracht DuckDuckGo een bètaversie uit van een macOS browser app. De DuckDuckGo app is gebouwd op de Apple WebKit rendering engine, die ook Safari, Google Chrome, Opera, en andere browsers aandrijft.

Waarom kiezen voor DuckDuckGo?

Het fundamentele verschil tussen DuckDuckGo vs. Google is dat de DuckDuckGo jouw informatie niet volgt, opslaat of deelt. Hoewel het samenwerkt met grote online bedrijven zoals Bing, Wikipedia, en Yahoo, geeft DuckDuckGo jouw persoonlijke gegevens niet door aan derden. Het privacybeleid van DuckDuckGo beschermt gebruikers tegen het opdringerig volgen en verzamelen van gegevens waar de meeste websites en online bedrijven zich mee bezighouden.

Hoe anoniem is DuckDuckGo? - VPNGids.nl (3)

Waarom is dit belangrijk? Omdat jouw online privacy belangrijk is. Bedrijven als Google, Facebook, Twitter en bijna elke website die je bezoekt, traceren je online activiteiten en stellen een gedetailleerd profiel van jou op. Dit profiel omvat alles, van je locatie en apparaatgegevens tot je beroep, interesses, familieleden, browsegeschiedenis en meer.

De gegevens worden gebruikt om je te voorzien van gepersonaliseerde advertenties over producten en diensten waarin je wellicht geïnteresseerd bent. Dit is de reden waarom producten waarnaar je op Google zoekt, soms als advertenties verschijnen op elke andere website of app die je gebruikt.

Bedrijven zijn vaak vaag over welke informatie ze over je verzamelen, hoe het wordt gebruikt, en met wie het wordt gedeeld. Gelukkig biedt DuckDuckGo een welkome ontsnapping aan deze invasieve tracking en reclame.

Hoe verdient DuckDuckGo geld?

DuckDuckGo verdient zijn inkomsten voornamelijk via advertenties en affilitate partnerschappen. Het bedrijf heeft een op trefwoorden gebaseerd advertentiemodel. DuckDuckGo toont advertenties die niet gepersonaliseerd zijn. De advertenties die je ziet zijn gebaseerd op je zoekterm en niet op je browsegeschiedenis of persoonlijke gegevens.

Als onderdeel van zijn affiliate partnerships, ontvangt DuckDuckGo een commissie elke keer dat je sites als Amazon en eBay bezoekt vanuit zijn zoekresultaten pagina. DuckDuckGo staat erop dat haar betrokkenheid bij affiliate programma’s geen invloed heeft op de volgorde van haar zoekresultaten. Ook wisselt het geen persoonlijk identificeerbare informatie uit met haar affiliate partners.

Lees hieronder verder om meer te weten te komen over de verschillen tussen DuckDuckGo vs. Google.

Wat is het verschil tussen DuckDuckGo en Google?

Hoe anoniem is DuckDuckGo? - VPNGids.nl (4)

Ben je op zoek naar een alternatief voor Google, dat vergelijkbare zoekresultaten levert zonder de agressieve tracking? Dan is DuckDuckGo een uitstekende keuze.

De interface van DuckDuckGo geeft de informatie die je zoekt op een gebruiksvriendelijke manier weer. Daarnaast levert DuckDuckGo ook ‘Zero-click Info’. Dit helpt gebruikers om de informatie die ze zoeken direct te vinden, zonder op allerlei links te hoeven klikken. De informatie van DuckDuckGo’s Zero-click Info functie bevat samenvattingen van onderwerpen, definities, officiële websites, afbeeldingen, en andere inhoud die voldoet aan jouw zoekopdracht.

De DuckDuckGo Privacy Browser mobiele app en Privacy Essentials extensie wordt ook geleverd met Global Privacy Control (GPC). GPC is een browser- of apparaatinstelling die automatisch websites die je bezoekt op de hoogte stelt van jouw privacyvoorkeur. In wezen doet het een beroep op jouw wettelijke opt-out-rechten. Hierbij laat het websites weten dat je niet wilt dat je gegevens worden verkocht of gedeeld met derden. Gegevens van internetgebruikers mogen door privacywetgeving zoals de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) niet zomaar verwerkt worden.

Omdat DuckDuckGo jouw online activiteiten niet bijhoudt, zijn de zoekresultaten voor elke zoekopdracht hetzelfde voor elke gebruiker en niet gepersonaliseerd. Dit betekent dat je alleen resultaten te zien krijgt die gerelateerd zijn aan je huidige zoekopdracht en niet aan je profiel. Dit in tegenstelling tot websites zoals Google, Facebook, Instagram, en anderen. Deze websites verzamelen jouw informatie om je advertenties en zoekresultaten te tonen die gerelateerd zijn aan jouw browsegeschiedenis en online activiteiten.

De belangrijkste reden waarom veel mensen voor DuckDuckGo kiezen is dat het geen gebruikersgegevens opslaat. Er zijn verschillende manieren waarop DuckDuckGo’s privacy functies je persoonlijke informatie beschermen. Tegelijkertijd levert DuckDuckGo ook kwalitatief hoogwaardige zoekresultaten. We hebben de belangrijkste kenmerken van deze zoekmachine hieronder opgesomd.

Bekijk de privacypagina van DuckDuckGo voor meer informatie.

Geen opgeslagen zoekgeschiedenis

In tegenstelling tot andere zoekmachines, slaat DuckDuckGo je zoekgeschiedenis niet op. Dit betekent dat niemand toegang heeft tot je eerdere zoekopdrachten.

Het kan daarentegen wél zo zijn dat je browser de bezochte pagina’s opslaat. Dit betekent dat je zoekgeschiedenis, hoewel privé en beschermd via DuckDuckGo, nog steeds beschikbaar kan zijn via je browserinstellingen.

Natuurlijk heeft ook je internetprovider toegang tot je IP-adres en zoekgeschiedenis; tenzij je in een goede VPN investeert om jezelf optimaal te beschermen tijdens het online browsen. Surfshark is een aanrader. Met deze VPN kun je anoniem over het web surfen zonder je privacy in gevaar te brengen. Lees ook onze uitgebreide Surfshark review.

Surfshark

Aanbieding

Bespaar 85% + 2 maanden gratis en betaal slechts €2,29 per maand!

Van

€ 2.29

9.0

  • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
  • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
  • Goedkoop en veel extra opties

Bezoek Surfshark

Geen trackers van derden

Hoe anoniem is DuckDuckGo? - VPNGids.nl (6)

Een andere manier waarop DuckDuckGo je privacy probeert te beschermen is door het blokkeren van advertentie trackers. Deze trackers zijn de reden waarom je bepaalde advertenties ziet nadat je via Google of Bing een zoekopdracht hebt uitgevoerd. Deze trackers verzamelen informatie over jouw online gedrag via je browsegeschiedenis.

Ook wanneer je Google opent via de Incognitomodus in Chrome of een andere browser zijn trackers nog steeds actief.

Trackers van derden kunnen actief zijn op een website zonder dat je het weet. Het doel van trackers is om informatie over je te verzamelen zodat adverteerders je een product kunnen laten kopen of je kunnen aanmelden voor een dienst.

In mei 2022 onthulde beveiligingsonderzoeker Zach Edwards, na een audit van de mobiele browsers van DuckDuckGo, dat de browser er niet in slaagde om trackers te blokkeren voor het verzenden van gegevens naar LinkedIn en Bing. De trackers bleven actief terwijl hij aan het browsen was op de website van Workplace, het online samenwerkingsplatform van Meta.

DuckDuckGo heeft inmiddels toegezegd dat het zal zorgen dat trackingscripts van Microsoft op websites van derden geblokkeerd zullen worden. Dit is te lezen in een blog van DuckDuckGo.

Het gebruik van DuckDuckGo in combinatie met een betrouwbare VPN is een van de beste manieren om uit de buurt te blijven van third-party trackers. Het is ook aan te raden om de DuckDuckGo Privacy Essentials extensie te gebruiken. Hiermee kun je blijven genieten van de tracker-blokkerende functie tijdens het browsen op verschillende websites.

Geen profielen

De meeste zoekmachines maken op basis van jouw online gedrag een profiel aan. Hierin staat bijvoorbeeld je zoekgeschiedenis, je leeftijd, je geslacht, je IP-adres en je browser cookies. Dit betekent dat jouw online identiteit gekoppeld kan worden aan de sites die je bezoekt en de zoekopdrachten die je op deze zoekmachines uitvoert.

In tegenstelling tot deze zoekmachines maakt DuckDuckGo dit soort profielen niet aan, wat je weer wat extra privacy geeft.

Gecodeerde zoekgegevens

In tegenstelling tot de concurrenten, stuurt DuckDuckGo je automatisch naar de HTTPS-versie van iedere website die jij aanklikt in de zoekresultaten. Ook dit geeft je weer net dat beetje extra veiligheid tijdens het online browsen.

Minder spam, meer veiligheid

DuckDuckGo probeert de onnodige informatie die de Google zoekresultaten over lijkt te nemen, inclusief advertenties en spam, zoveel mogelijk te verwijderen. De enige bronnen die je bij DuckDuckGo vindt, zijn websites waarvan zowel de titels als de metabeschrijvingen daadwerkelijk door mensen geschreven zijn en niet door computers. Officiële sites worden bovenaan de zoekresultaten geplaatst en als dusdanig gelabeld, zodat je ze makkelijker en sneller kunt vinden.

In een poging om spam te bestrijden, werkt DuckDuckGo samen met Parked Domain Project om het web te doorzoeken en spam uit de zoekresultaten te verwijderen. Veel van deze spam websites zijn nog steeds opgenomen in de Google zoekresultaten; maar bij DuckDuckGo zul je ze niet tegenkomen. Waar Google namelijk op hun algoritmen vertrouwt om spam te bestrijden, gebruikt DuckDuckGo liever mensen om spam handmatig uit hun zoekresultaten te verwijderen.

Ongefilterde resultaten

Wanneer je een zoekmachine vaker gebruikt, kan het zijn dat je op een gegeven moment steeds weer dezelfde informatie voorbij ziet komen. Dit komt omdat het algoritme achter deze zoekmachine je de gegevens geeft waarvan het denkt dat je ze wilt zien; en niet de gegevens die anderen bijvoorbeeld zien wanneer ze dezelfde zoekopdracht uitvoeren. Dit filter zorgt ervoor dat je bepaalde informatie misloopt. Dit wordt ook wel de Filter bubble genoemd.

DuckDuckGo slaat geen informatie op die de resultatenpagina zou kunnen beïnvloeden. Met andere woorden: je krijgt dezelfde zoekresultaten als ieder ander die op dezelfde term zoekt.

!bangs

Qua functionaliteit presteert DuckDuckGo net zo goed als Google en heeft het een aantal handige functies om het zoeken naar dingen online makkelijker te maken.

Het heeft bijvoorbeeld een snelkoppelingsfunctie genaamd !bangs, waarmee je snel anonieme zoekopdrachten kunt uitvoeren op meer dan 13.000 websites, waaronder Amazon, Twitter en Wikipedia. Je kunt ook je eigen, aangepaste !bangs gebruiken voor websites die je regelmatig bezoekt.

Zoek je bijvoorbeeld op “!marktplaats auto”, dan gaat de zoekmachine automatisch naar de website van Marktplaats en vult daar de zoekterm “auto”in.

Hoe anoniem is DuckDuckGo? - VPNGids.nl (7)

Safe Search

Je kunt Safe Search inschakelen op DuckDuckGo om inhoud voor volwassenen te verwijderen uit de resultaten. Deze zoekmachine biedt twee Safe Search niveaus, namelijk Strict en Moderate. Er zijn een paar verschillende manieren om Safe Search te regelen:

  • Gebruik de dropdown box onder het zoekvak op elke zoekresultaten pagina.
  • Gebruik de ‘Safe Search’ optie op de DuckDuckGo instellingen pagina.
  • Voeg “!safeoff” toe aan het begin van je zoekterm.
  • Rse safe.duckduckgo.com: zoekopdrachten van safe.duckduckgo.com hebben altijd Safe Search ingesteld op “Strict.”
Hoe anoniem is DuckDuckGo? - VPNGids.nl (8)

De nadelen van DuckDuckGo

DuckDuckGo’s privacy functies zijn vrij goed. Maar het komt met een aantal beperkingen in vergelijking met Google. Hier zijn enkele nadelen van DuckDuckGo vs. Google:

  • Het gebruikt Apple Maps en Yelp-recensies voor de lokale resultaten. Dit levert je slechts een fractie van de gegevens op die je normaliter met Google zou vinden; zeker wanneer je informatie of recensies over een lokaal bedrijf zoekt. Het aantal Yelp-recensies is nu eenmaal veel lager dan het aantal recensies op Google. Dit maakt het lastiger om de gegevens die DuckDuckGo aanbiedt bij het kiezen van een bedrijf op basis van recensies, te vertrouwen.
  • DuckDuckGo heeft een lager crawlbudget dan Google. Dit betekent dat je zoekresultaten waarschijnlijk minder uitgebreid zijn dan wanneer je dezelfde zoekopdracht op Google invoert. Een aantal geavanceerde functies die je misloopt bij het gebruik van DuckDuckGo zijn de secties ‘Mensen zoeken ook’ en ‘Gerelateerde zoekopdrachten’, zoals je die op Google krijgt. Ook de realtime tracking functie van Google Maps ontbreekt.

Je mist misschien ook de gepersonaliseerde advertenties van Google. Het is snel en handig wanneer Google kan voorspellen wat je probeert te vinden.

Dit conflict tussen privacy en gemak is moeilijk in evenwicht te brengen. Een manier om dit op te lossen is door een combinatie van twee zoekmachines te gebruiken, afhankelijk van wat je op een bepaald moment nodig hebt.

DuckDuckGo veilig gebruiken

DuckDuckGo is één van de meest veilige zoekmachines die je online kunt gebruiken. Omdat het bedrijf zo toegewijd is aan de privacy van haar gebruikers, raden we iedereen deze zoekmachine aan wanneer zij online op zoek gaan.

Mocht je twijfelen aan de betrouwbaarheid van DuckDuckGo, of mocht je je online privacy nóg beter willen beschermen, dan kun je altijd investeren in een VPN-provider. Een VPN verandert je IP-adres en versleutelt je online gegevens waardoor je online ineens een stuk anoniemer wordt. Het gebruik van een VPN met DuckDuckGo is de perfecte combinatie. Je geniet van de privacybescherming van de zoekmachine en de mogelijkheid om alle online content te ontgrendelen met de VPN.

Nog niet overtuigd? Een andere reden waarom het gebruik van een VPN ontzettend handig kan zijn, is dat het je ook buiten het bereik van een zoekmachine beschermt. Hoewel de DuckDuckGo-website je privacy beschermt, ben je nog altijd onderworpen aan het beleid van iedere andere website die je bezoekt wanneer je de zoekmachine verlaat. Een VPN zorgt ervoor dat je persoonlijke gegevens en privacy veel veiliger zijn. Zolang je er zelf niet voor kiest om informatie bloot te geven, door bijvoorbeeld in te loggen of tracking cookies te laten plaatsen, zullen noch de websites die je bezoekt, noch je intetnetprovider weten wat jij op internet doet.

DuckDuckGo-alternatieven

Hoewel DuckDuckGo wat privacy betreft flink wat verbetering biedt ten opzichte van Google, zal het niet voor iedereen de ideale zoekmachine zijn. Gelukkig zijn er, net zoals Bing en Yahoo alternatieven voor Google, ook alternatieven voor privé zoekmachines als DuckDuckGo. Hier is een overzicht van de beste alternatieven voor DuckDuckGo:

Swisscows

Hoe anoniem is DuckDuckGo? - VPNGids.nl (9)

Is anoniem browsen jouw belangrijkste prioriteit? Dan is Swisscows een uitstekend alternatief voor jou. Deze minder bekende zoekmachine is gemaakt door Hulbee AG, een bedrijf dat opereert vanuit Zwitserland.

De zoekmachine houdt geen IP-adressen of andere persoonlijke gegevens bij. Swisscows logt wel een aantal gegevens, zoals het aantal dagelijkse zoekopdrachten, waarmee het bedrijf het dataverkeer kan meten.

Swisscows geeft je de mogelijkheid om te zoeken naar websites, afbeeldingen, video’s en muziek. Het biedt ook een vertaalfunctie. Deze functie is helaas niet zo goed als Google Translate en andere online vertalers.

Startpage

Hoe anoniem is DuckDuckGo? - VPNGids.nl (10)

Startpage beweert dat het ’s werelds meest persoonlijke zoekmachine is. Het bedrijf beschermt de privacy van de gebruikers door persoonlijke informatie niet op te slaan.

De zoekmachine deelt ook geen informatie met derden. Startpage heeft bovendien een handige proxy-functie die persoonlijke informatie zoals je IP-adres verder beschermt.

Een groot voordeel van Startpage is dat het dezelfde resultaten als Google bevat. Dit betekent dat Startpage de gebruikers een mix van de voordelen van een privézoekmachine en de vertrouwdheid van traditionele Google-resultaten kan bieden.

Qwant

Hoe anoniem is DuckDuckGo? - VPNGids.nl (11)

Qwant houdt je zoekopdrachten niet bij en slaat je privégegevens niet op voor advertenties.

Deze zoekmachine heeft een functie die lijkt op de !bangs functie van DuckDuckGo. Deze functie, Qwick Search, geeft je snelkoppelingen die je kunt gebruiken op websites waarop je de zoekfunctie regelmatig gebruikt.

Daarnaast zijn er een aantal handige filteropties die je tijdens het zoeken kunt gebruiken om sneller de juiste resultaten te vinden.

Conclusie: boost je privacy

Het vinden van de balans tussen gemak en privacy is een voortdurende strijd voor veel zoekmachinegebruikers. Gebruik je Google voor de uitgebreide resultaten en extra functies? Of toch liever DuckDuckGo vanwege de privacy en online anonimiteit die het je biedt? Voor veel mensen wordt het uiteindelijk een combinatie van beide.

Hoewel de organische zoekresultaten voor zoekopdrachten voor beide websites vergelijkbaar zullen zijn, zijn het de extra functies die uiteindelijk het verschil maken. Van realtime verkeersupdates, tot meer specifieke lokale resultaten en extra resultaten functies.

DuckDuckGo doet veel dingen goed: vooral als het om privacy en het beschermen van gegevens gaat. Google heeft daarentegen de extra functies, én een groter crawl budget. Welke zoekmachine het beste bij jou past, hangt helemaal af van wat je op dat moment prioriteit geeft.

DuckDuckGo: veelgestelde vragen

Antwoord op veelgestelde vragen vinden? We hebben ze voor je verzameld!

Kan ik DuckDuckGo op mijn telefoon gebruiken?

Als je een iPhone- of Android toestel gebruikt, is de DuckDuckGo-browser gewoon beschikbaar. Je kunt de DuckDuckGo app in je App/Play Store downloaden. Download klaar? Dan kun je de browser direct gebruiken voor zoekopdrachten en websites via de app bezoeken. Het browservenster laat je trouwens ook zien welke ‘third-party trackers’ het heeft geblokkeerd!

Is er een zelfstandige DuckDuckGo-browser voor desktop?

Op dit moment heeft DuckDuckGo helaas nog geen privé browser die op de desktop werkt. Wel kun je jouw browserinstellingen zo aanpassen dat de startpagina en zoekbalk ingesteld zijn op DuckDuckGo. Dit geeft je de privacy van zoeken met DuckDuckGo in je eigen browser.

Welke browser moet ik gebruiken met DuckDuckGo?

Hoewel je DuckDuckGo met iedere browser kunt gebruiken, zullen bepaalde browsers je privacy meer waarderen dan andere. De meest populaire keuzes zijn deTor-browser, Firefox en Brave.

Wil je dat je persoonlijke gegevens privé blijven? Dan kun je Edge, Chrome, Opera en Safari beter vermijden. Deze browsers houden je zoekgeschiedenis namelijk bij en verzamelen persoonlijke gegevens terwijl jij het internet gebruikt.

Kan ik een VPN gebruiken met DuckDuckGo?

Je kunt DuckDuckGo met iedere VPN gebruiken; en zou dit waarschijnlijk al moeten doen wanneer je jezelf zorgen maakt om je online privacy (of gewoon meer online vrijheid wilt). Wij raden iedereen die het internet regelmatig gebruikt aaneen VPN te gebruiken, zodat je persoonlijke gegevens beschermd zijn wanneer je online bent.

Hoe stel ik DuckDuckGo in als de standaardzoekmachine voor mijn browser?

Je kunt DuckDuckGo als standaardzoekmachine instellen in de instellingen van je browser. Ook de zoekbalk in je browser kan aangepast worden zodat deze standaard ingesteld is op DuckDuckGo. Dit betekent dat elke keer dat je een zoekopdracht in je browserbalk invoert, deze via DuckDuckGo gaat; en niet via Google of Bing.

Moet ik DuckDuckGo gaan gebruiken?

Of een overstap van je huidige zoekmachine naar DuckDuckGo de moeite waard is, hangt helemaal af van je persoonlijke voorkeuren. Als je gepersonaliseerde advertenties geen probleem vindt, of de voorkeur geeft aan de resultaten interface van je huidige zoekmachine, is het overschakelen waarschijnlijk niet de moeite waard.

Het gebruik van een zoekmachine die je privacy op prijs stelt, kan daarentegen erg fijn zijn. Als je jouw online privacy echt wilt beschermen, raden we je dit dan ook zeker aan. Dit betekent, naast het overschakelen naar een veiligere browser, natuurlijk ook investeren ineen goede VPN-service.

Kan ik mijn zoekgeschiedenis op DuckDuckGo bekijken?

Hoewel DuckDuckGo je zoekgeschiedenis niet bijhoudt, wordt deze ook niet verborgen. Je hebt nog steeds toegang tot je zoekgeschiedenis via de geschiedenis instellingen van je browser. Er zijn alternatieve zoekmachines die je zoekgeschiedenis verbergen in je browserinstellingen, zoals Search Encrypt.

Hoe gebruik ik !bangs?

!Bangs gebruiken om op specifieke websites te zoeken is erg makkelijk. Ga naar de DuckDuckGo-zoekmachine en typ een uitroepteken, gevolgd door een shortcode die is toegewezen aan de website die je wilt doorzoeken. Voor Wikipedia typ je bijvoorbeeld !W. Volg dit op met je zoekterm.

Enkele andere populaire !Bangs-short codes zijn:

  • ! Yt (YouTube)
  • ! Gmail (Gmail)
  • ! Gm (Google Maps)
  • ! A (Amazon)
  • ! Reddit (Reddit)

Je kunt ook je eigen !Bangs-shortcodes indienen voor websites die mogelijk ontbreken in de lijst.

Kan ik advertenties op DuckDuckGo uitschakelen?

Als je geen advertenties in de zoekresultaten op DuckDuckGo wilt zien, kun je deze uitschakelen in je algemene instellingen. Dit betekent dat je alleen organische resultaten ziet wanneer je een zoekopdracht uitvoert, in plaats van de advertenties bovenaan de pagina die je normaal gesproken op Google en andere zoekmachines aantreft.

Wat is DuckDuckGo Privacy Essentials?

Privacy Essentials is een extensie van DuckDuckGo die je gegevens beschermt terwijl je websites bezoekt. Deze extensie probeert verborgen trackers te blokkeren en slechte privacy praktijken te markeren. Privacy Essentials brengt je wanneer mogelijk ook direct naar versleutelde versies van websites.

De extensie bevat ook de scores en labels van de servicevoorwaarden en het privacybeleid van de website. Deze functie is mogelijk door hun samenwerking met Terms of Service Didn’t Read.

Hoe anoniem is DuckDuckGo? - VPNGids.nl (12)

David Janssen

Cybersecurity analist

David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO’s en de private sector als cybersecurity- en VPN-deskundige en adviseur.

Meer artikelen uit de sectie Anoniem Browsen

Hoe anoniem is DuckDuckGo? - VPNGids.nl (13)

Wat is een IP-adres en hoe werkt het?

21 februari 2024

Hoe anoniem is DuckDuckGo? - VPNGids.nl (14)

VPN-test: zo check je de veiligheid en snelheid van je VPN

29 juni 2023

Hoe anoniem is DuckDuckGo? - VPNGids.nl (15)

Beveiligd mailen: vertrouwelijke of gevoelige informatie versturen

12 januari 2023

Hoe anoniem is DuckDuckGo? - VPNGids.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Golda Nolan II

Last Updated:

Views: 5923

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Golda Nolan II

Birthday: 1998-05-14

Address: Suite 369 9754 Roberts Pines, West Benitaburgh, NM 69180-7958

Phone: +522993866487

Job: Sales Executive

Hobby: Worldbuilding, Shopping, Quilting, Cooking, Homebrewing, Leather crafting, Pet

Introduction: My name is Golda Nolan II, I am a thoughtful, clever, cute, jolly, brave, powerful, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.